За поредна година Малка Смолница бе домакин на конни състезания за Тодоровден

19:33, 19 мар 16 25 940 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За поредна година село Малка Смолница бе домакин на празника Тодоровден – ден на коневъда и конния спорт. Състезанията по конен спорт там се организират всяка година от 1981 година досега от клуба по конен спорт „Класика“ на конно-спортната база в селото.

„На днешния празник, благодарение на хубавото време, имаше много посетители на конните състезания, които за пореден път се проведоха на днешния Тодоровден в село Малка Смолница“, сподели за Topnovini.bg кметът на Община Добричка Тошко Петков, който бе гост на празника.  

Радостно бе, че сред жокеите имаше много млади хора, каза още кметът Тошко Петков. „Благодарение на Общинския съвет, ние засвидетелствахме нашето уважение към участниците с парични награди“, каза той.

На последната си сесия местният парламент отпусна за целта 1600 лева, припомни кметът. Той подчерта, че организацията на състезанието е била на добро ниво и благодари на всички, които уважиха този празник.

В състезанията участваха 15 коня, разпределени в две групи -  за аматьори и за млади коне, и за 6-годишни и над тази възраст коне.

При аматьорите победител стана Красимир Стефанов с кон Вилма, след него се нареди Йоана Костадинова с кобила Аманда, а трета стана Ренета Недялкова с кон Конрад, съобщи Агенция „Добруджа“. При младите неучаствали коне на първо място е Николай Николов с кон Лачита, на второ - шесткратният републикански шампион Николай Николов, но с кон Юнона, а на трето - Тихомир Йорданов и кон Чавдар. В надпреварата за по-възрастните коне първи е Николай Николов с кон Кордоба, втори - Илияна Атанасова с Линдор, а трети – отново Николов, но с кон Акрундос. Проведоха се и надбягвания на състезателни коне и кушии.

Кметът и неговите заместници Дико Иванов и Иван Иванов връчиха наградите на победителите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама