Лидери като Ахмед Доган се раждат на 100 години веднъж, заяви Рушен Риза

20:05, 19 мар 16 / Политика 25 404 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Ахмед Доган е неоспоримият и единствен лидер на ДПС. „Трудно се намират лидери, като г-н Доган. Те се раждат на 100 години веднъж, и трудно ще бъде заменено мястото като лидер в партията на нашия почетен председател“, каза пред журналисти в Добрич съпредседателят на ДПС Рушен Риза. Допълни, че ДПС е демократична партия. Дори на самото събрание всеки може да бъде издиган и може да се самоиздигне за кандидат за председател. На въпрос дали Ахмед Доган има нагласата да оглави отново ДПС, Риза отговори: „По въпроса, че е безспорен наш лидер на нашите сърца, няма спор. Има член в устава, където са изписани функциите на почетния председател. Той е стожер ДПС да не изневери на своите идеи и своята кауза. Според мен, той си изпълнява ролята по този начин. На мен ми се ще, наесен г-н Доган да се върне. А дано, но надали!“

Риза припомни, че през годините е имало много опити за разцепление на ДПС, подпомогнати предимно от управляващите партии на България с цел да се отслаби единството на електората на ДПС. След време, ние винаги сме съумявали отново да се съберем и да сплотим нашите редици, каза той. И припомни, че така беше, когато се появи Мехмед Ходжа, но след това хората му се вляха като цяла структура в ДПС. „Така беше, след като се появи Гюнер Тахир. Сега, бих казал, 90 % от хората, които бяха при Тахир, са при нас. Такъв процес ще има и с хората на Касим Дал“, прогнозира Риза.

 Той посочи, че Лютви Местан също се обръща към хора, които по една или друга причина са се отделили от Движението. „Но, аз не зная кого ще убеди в правотата си. Ако проседим развитието на Местан през годините, ще видим, че толкова години зам.-председател и председател на партията, допреди два месеца величаеше ДПС и визията на нашия лидер Ахмед Доган, а, сега с едни измислени тези се мъчи да обори тезите на г-н Доган.

„С двуличието си, с преобразяването си Лютви Местан няма да може да постигне нищо. Няма да може да убеди хората, че изведнъж се е събудил и е разбрал, че 20 години е бъркал. Аз тогава бих го запитал: ако 20 години са му трябвали, за да разбере, че е сбъркал, сега колко време ще му трябва, за да разбере, че пак бърка“, каза още той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама