България е сред най-предпочитаните дестинации за френските туристи

21:40, 19 мар 16 25 638 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
България е в топ 3 на най-предпочитаните маршрути на французите за „Лято 2016“. Това сочат данните на най-голямото туристическо изложение "Salon Mondial du Tourisme", съобщи Министерството на туризма.

Страната ни има собствен щанд от 24 кв. м на специализираното френско изложение, което се провежда от 17 до 20 март в Париж. На него, освен Министерството на туризма, се представят община Елена и една фирма.

България е сред най-предпочитаните от французите дестинация за лято'2016 според ранните записвания, изнесени в местните медии, е посочено в съобщението на министерството.

Един от най-тиражните икономически френски всекидневници Les Echos е публикувал обширен материал за тенденциите в туристическото търсене у нас, допълват от Министерството на туризма.

Според него България се нарежда на първо място по брой на предварително заявените от французите резервации за предстоящия летен сезон. Страната ни отбелязва ръст от 106% в сравнение с миналата година. Това я нарежда в класацията пред доказани дестинации като Португалия (+60%) и Испания (+38%). Данните са на Френския синдикат на туроператорските агенции, твърдят от българското Министерство на туризма.

За французите страната ни е сигурна дестинация с туристически продукти на атрактивни цени. Допълнително внимание се отделя и на възможностите за целогодишен туризъм у нас.

България е в топ 3 на най-търсените от французите туристически дестинации, е потвърдил и директорът на туристическата борса Мариан Шандернагор, цитиран в информацията на Министерството на туризма.

Българският информационен щанд на изложението е бил отразен от национални медии като RSI и Франспрес. В последния си брой едно от най-четените списания за туризъм във Франция – Le Petit Fute, публикува голям пътепис за София и Пловдив.

Културно-историческият туризъм и археологическото богатство на България, както и възможностите за балнео и спа туризъм са сред атрактивните за французите специализирани услуги, се казва още в текста. Всекидневно на щанда на България в Париж се дегустират и наши вина, и типични гастрономични специалитети. За посетителите любопитни били и работилниците плетене на мартеници.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама