Салах Абдеслам трябвало да се взриви в Париж, но се отказал

21:47, 19 мар 16 / Свят 25 288 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Единственият останал жив пряк участник в терористичните атаки в Париж на 13 ноември Салах Абдеслам казал на белгийските следователи, че планирал да се самовзриви на националния стадион на Франция "Стад дьо Франс", но се отказал, предаде „Ройтерс“, като се позова на прокурора на френската столица Франсоа Моленс.

Джихадистът от групировката "Ислямска държава" бе ранен в крака и арестуван при полицейска операция в Брюксел.

Салах Абдеслам казал при разпит от страна на следователите, че искал да се самовзриви на "Стад дьо Франс", но се отказал, заяви Моленс пред репортери. Той не посочи по каква причина Абдеслам е изоставил своя колан с експлозиви.

Трябва да се отнасяме предпазливо към първоначалните изявления на терориста, предупреди прокурорът на Париж.

Салах Абдеслам бе откаран в затвора в северозападния белгийски град Брюж, предаде Франс прес, като се позова на властите. Той е настанен в единична килия в специално отделение на затвора за особено опасни лица, които има риск да избягат.

По-рано на Абдеслам в Белгия бяха повдигнати обвинения в убийства по терористични подбуди и участие в терористична група.

Франция издаде нова европейска заповед за арест срещу терориста. Решението за предаване на Салах Абдеслам от Белгия на Франция ще бъде взето до 2-3 месеца.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама