Районни структури на БСП в Пловдив проведоха отчетно-изборни конференции

22:07, 19 мар 16 / Политика 25 905 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ангел Иванов бе избран за районен председател на БСП в пловдивския район "Южен" на днешната VIII отчетно-изборна конференция. Това ще бъде неговият втори мандат.

Иванов е заместник-председател на пловдивския Общински съвет и преподавател в Аграрния университет в Пловдив. Той отчете дейността на районната структура за изминалите четири години и представи планове и перспективи за новия си мандат. В изказването си призова да се даде път на младите и можещи хора, с които той ще работи неотлъчно.

Форумът гласува 25-членен състав на Районния съвет и излъчи делегатите си на конгреса - доц. Атанаска Тенева, Теодора Халачева, Красимир Трифонов и Ангел Иванов. В работата на Градската конференция ще участват 31 представители на районната структура. Номинираните за председател на ГС на БСП - Пловдив, са Георги Гергов, Николай Радев, Красимир Мурджев, Атанаска Тенева, Захари Георгиев и Илия Гатев. Георги Гергов има най-много номинации и за председател на Националния съвет на БСП, следват имената на Корнелия Нинова, Драгомир Стойнев и Михаил Миков. 

37-годишният икономист Илия Гатев остава председател на РС на БСП в район "Северен" и ще изпълнява длъжността втори мандат, реши районната конференция на социалистите днес.

Форумът прие отчета за дейността на партийната структура, обсъди настоящата политическа ситуация и набеляза мерки за организационно укрепване. Делегатите взеха конкретни решения във връзка с предстоящите президентски избори и формулираха ясни задачи за разширяване влиянието на левицата в района.

Конференцията прие специално обръщение към предстоящия конгрес на партията. В него се настоява БСП да се обяви категорично в защита на левите ценности и срещу насаждания реваншизъм и реставрация на фашизма. На конгреса районната структура ще бъде представлявана от петима делегати - Георги Търновалийски, Илия Гатев, Вера Аврионова, Пламен Червеняков и Валентин Денев. Номинациите на основните партийни организации за поста председател на НС на БСП са както следва: Георги Гергов, Корнелия Нинова, Илияна Йотова, Атанаска Тенева, Михаил Миков и Валери Жаблянов. За градски лидер социалистите издигнаха Георги Гергов, Илия Гатев, Красимир Мурджев, Атанас Петков, Атанаска Тенева, Иван Петков, Захари Георгиев, Георги Йорданов и Петър Бояджиев.

Десислава Йорданова е новият председател на социалистите в пловдивския район "Западен". 32-годишната социалистка бе избрана единодушно и с явен вот от делегатите на районната конференция, която се проведе днес.

Йорданова е изявен младежки лидер в местен и национален мащаб, активно се занимава с политическа и партийна дейност от седем години. Тя е наследник на антифашистки род, а социалистическите идеи попива още в семейството си. Магистър е по управление на здравеопазването.

Десислава Йорданова очерта приоритетите си - отваряне към хора и техните проблеми, ясно деклариране на русофилска ориентация, повече автономност на районната структура, приемственост и обновление чрез ясна система за кадрово развитие на актива.

Новият председател на БСП в "Западен" ще работи оперативно с 21-членен районен съвет. Двайсет и двама делегати ще имат социалистите от района на градската конференция, което ще се проведе на 16 април. В работата на конгреса ще участват Десислава Йорданова, Милена Колева и Георги Йорданов, реши конференцията.

Предложенията на основните партийни организации за национален лидер са десет. С най-много номинации е председателят на ГС и ОблС на БСП - Пловдив, Георги Гергов, следван от Корнелия Нинова и Драгомир Стойнев. Две първични структури са издигнали кандидатурата на  евродепутата Илияна Йотова, с по една номинация са Валери Жаблянов, Дора Янкова, Калоян Паргов, Красимир Янков, Михаил Миков и Янаки Стоилов.

Номинираните за градски председател са Атанас Петков, Георги Йорданов, Георги Гергов, Иван Петков, Илия Гатев, Красимир Мурджев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама