България ще участва на туристически панаир в Москва

22:46, 19 мар 16 25 728 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Туристически панаир ще представя България в центъра на Москва през месец юни, съобщиха от пресцентъра на Министерството на туризма. Договорката е направена на среща между българския министър на туризма Николина Ангелкова с ръководителя на Федералната агенция по туризъм на Русия Олег Сафонов и Владимир Черников, ръководител на Департамента за национална политика, междурегионални връзки и туризъм на Москва. Ангелкова е на туристическо изложение за руския пазар – Интурмаркет, което се провежда от 19 до 22 март.

От пресцентъра на министерствовото на туризма акцентират на факта, че щандът на България е разположен на най-централната локация на "едно от най-големите руски туристически изложения" и е бил първият, посетен ръководителят на Федералната агенция по туризъм на Русия Олег Сафонов.

"Щандът ни е и първото, което вижда всеки посетител, непосредствено след като влезе в експо центъра. Затова и гостите на форума се посрещат с хляб и сол от момчета и момичета, облечени в автентични български носии." "Анимационната ни програма" включвала още дегустации на български вина и фолклорни изпълнения, както и демонстрация на техники по иконопис, килимарство и изработване на шевици. На националния ни щанд с площ 104 кв. м, организиран от Министерството на туризма, участвали също общините Несебър и Каварна, както и санитарно-оздравителния комплекс "Камчия".

За панаира, представящ България през юни, руската страна ще съдейства за осигуряване отново на централна локация в столицата, където на открито да може страната ни да представи възможностите за туризъм, които предлага.

Данните за ръст в търсенето на България на руския туристически пазар са били потвърдени от Мая Лумидзе, председател на Асоциацията на руските туроператори, която също е разговаряла с министър Ангелкова. Според нея към момента се наблюдава 30% увеличение на ранните записвания за страната ни, а много туроператори, които до сега са работили на други пазари се пренасочват към нея. Към момента заявление за акредитация за работа с България са направили 30 нови туроператора.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама