Дават 1600 куб.м дърва за огрев на общински структури и социални групи в община Разград

07:23, 20 мар 16 25 245 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Близо 1600 куб.м дърва за огрев ще бъдат предоставени от общинския горски фонд на общински структури и социални групи в община Разград. Цените и количествата на дървесината предстои да бъдат утвърдени на предстоящото заседание на местния парламент.

Добива и доставката на това количество не надхвърля приетия и одобрен годишен план за ползване на дървесина от общински горски фонд за 2016 г. и е възможно да бъде осигурена от Общинско предприятие „Разградлес“, посочва в мотивите си зам.-кметът Галина Георгиева, която е вносител на докладната. 

Според обобщената справка, изготвена от секретаря на общината определеният обем на ползване на дървесина от училищата и детските градини е в размер на 260 куб.м.

За кметствата са предвидени 480 куб.м., а за социалните услуги - 50 куб.м.   Общинските обекти ще получат 234 куб.м., читалищата 172 куб.м., а пенсионерските клубове – 109 куб.м.

Дървесина от общинския горски фонд в размер на 35 куб.м. ще бъдат осигурени за църквите в общината и 100 куб. м. за мюсюлманските храмове.

7 куб.м. дърва за огрев от общинския горски фонд на преференциални цени ще бъдат осигурени на Женската независима ромска организация „Кармен”. По-евтини дърва ще получат също седем ветерани от войните и 28 военно-инвалиди  и военно пострадали.

Продажна цена на добитата дървесина за общинските структури и социалните групи ще бъде от 24,00 лв. на куб.м. с ДДС. Ветераните от войните и военно-инвалидите пък ще плащат по 6 лева за кубик дърва.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама