Фестивал за Великденска песен организират тамплиери

07:42, 20 мар 16 25 302 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Първи фестивал за великденска песен ще организира орденът на Рицарите тамплиери от Йерусалим, съобщи в Стара Загора великият приор на тамплиерите в България Румен Ралчев. Фестивалът ще се проведе през април в зала "България" в София.

"Ще има и гости от чужбина, ще звучат тематични песни, изпълнени от състави и хорове от всякакви възрастови групи", разказа Ралчев. Входът ще бъде свободен, а основният акцент ще бъде да се доведат деца участвали в конкурсите на ордена досега.

За първи път ще се организира и конкурс за есе на тема "Рицарска постъпка". В него могат да участват ученици от 9-ти до 12-ти клас, които са чули, видели или извършили рицарска постъпка като са помогнали в нужда. Тамплиерите продължават и тази година с организирането на конкурс за детска рисунка "Рицарят в мен", в който участват ученици до 8-ми клас. 

Румен Ралчев присъства на традиционния духовен събор на рицари и дами от ордена, който се проведе вчера в Града на липите, на който бяха приети и нови членове. "Общо 500 души членуват в нашата организация, която е втората по-големина в Европа", обясни великият приор Ралчев. По думите му през миналата година Орденът е дарил близо 400 хил. лв. за различни каузи под формата на директна финансова помощ или чрез безвъзмезден труд. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама