И европейски граждани са загинали в последния атентат в Истанбул

07:55, 20 мар 16 / Свят 25 268 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
По последни данни терористичният акт от вчера в Истанбул е извършен от атентатор-камикадзе. В него са загинали пет души и са ранени 36, а сред тях са трима граждани на Израел и един иранец. Има и 12 ранени чужденци – шестима израелци, двама граждани на Ирландия и по един на Германия, Исландия, Дубай и Иран.

Това съобщи министър-председателят на Турция Ахмет Давутоглу, като осъди терористичния акт в Истанбул и посочи, че турските власти провеждат всестранно разследване.

В разпространена правителствена декларация, цитирана от ТАСС, Давутоглу заявява:

От името на правителството, нацията и страната осъждам онези, които извършиха това гнусно нападение и онези които подкрепят и подстрекават към подобна нечовешка постъпка. Сред жертвите на нападението има граждани на много страни, казва премиерът и уверява, че се извършва всестранно и извънредно внимателно разследване на случилото се.

Нека няма съмнения, че в скоро време всичко ще бъде разкрито. Турция ще продължи с досегашната решителност да се бори с всякакви проявления на тероризма до пълното му неутрализиране, подчертава Давутоглу.

По последни данни в терористичния акт, извършен от атентатор-камикадзе, са загинали пет души и са ранени 36. Сред загиналите според местната телевизия са трима граждани на Израел и един иранец. Има и 12 ранени чужденци – шестима израелци, двама граждани на Ирландия и по един на Германия, Исландия, Дубай и Иран.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама