Ударен концерт на възглавници в музея в Русе

08:20, 20 мар 16 / Култура 25 327 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За втора поредна година Концерти на възглавници ще зарадват русенските малки и големи почитатели на класическата музика с една много вълнуваща и енергична програма. Този път, на днешния 20 март от 11:00 и 17:00ч. в Регионалния исторически музей в Ударен Концерт на възглавници ще бъдат видяни маримба, тимпани, барабани, ксилофон и много други интересни музикални инструменти. Цели трима перкусионисти - Мартина Митева и братята Кирил и Никола Петрови - ще демонстрират как музиката може да накара и малки и големи да танцуват без почивка. А в програмата са включени най-разнообразни произведения, заради които никой няма да може да спре да се усмихва и да изживява всяко едно движение на палките на музикантите.

Преди музикалното събитие, всички гости са поканени да участват в Работилница на възглавници, в която ще се изработват и украсяват ударни инструменти по най-необичайни и креативни начини.

Ударен Концерт на възглавници в Русе се осъществява по покана на МФ “Мартенски музикални дни” в рамките на серията „Мартенски музикални дни Джуниър“ – партньорски проект на Община Русе и Фондация „Америка за България“. Той е безплатен за всички семейства, но изисква предварителна резервация, която можете да направите на www.pillows.bg

Модо България е културна организация, която популяризира класическата музика в България по един иновативен и атрактивен начин. През последните години организира различни събития, чрез които развива и утвърждава нови концертни формати. Със своята дейност, Модо подкрепя местната сцена и привлича нови публики към класическата музика. Сред най-известните проекти на организацията са SM&RT - фестивал за класическа музика със субтитри и декорирани пиана на улицата, Роял в парка, Концерти “Мотив”, Музикално училище на възглавници, Концерти на възглавници.

Концерти на възглавници са първите семейни класически камерни концерти в България, носител на наградата на Българско Национално Радио и предаването “Allegro Vivace” за Проект на годината 2013. Те започват своя път преди шест години в София, когато малката галерия “Модо” приютява първите желаещи семейства да послушат камерна музика по нетрадиционен начин – настанени на възглавници. Събитието се харесва и скоро след това всяка концертна програма започва да се представя по два, а понякога по три или четири пъти.

Вече в значително по-голяма зала, се посрещат по 5000 посетители на година, а музиканти от всички краища на света свирят с удоволствие и усмивка за невръстните си почитатели. Всеки концерт представя различни музикални инструменти и започва да се оформя едно малко общество от хора, ценящи уюта, топлотата и позитивната енергия, витаеща в атмосферата по време на Концерт на възглавници.

Няма възрастови ограничения за посетителите на концертите – добре дошли са както новородени бебета и едва прохождащи деца, така и техните каки и батковци - важното е цялото семейство да е заедно. Всички музикални изпълнения са на живо, а след края на концерта децата могат да се запознаят с музикантите и техните инструменти.

Концертите са с продължителност 50 минути и обикновено се предхождат от Работилница на възглавници, където се изработват креативни играчки от естествени материали.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама