Републиканският шампионат по мотокрос стартира днес край Поморие

08:31, 20 мар 16 / Спорт 25 331 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Първи кръг на Републиканския шампионат по мотокрос във всички класове за сезон 2016 година ще се проведе днес край Поморие. Официалното откриване е днес от 10.00 часа на мотополигона в Порой, съобщават от местната община.

Пет години изминаха от реконструкцията на уникалното за България мотокрос съоръжение в Порой. Мнозина считат пясъчното трасе там за трудно и технично, но тайната на успеха се крие в зимната подготовка на състезателите, тяхната воля и мотивация. През 2015 г. доста от тези качества трябваха на участниците и организаторите, имайки предвид тежките условия на дъжд и студ. И през 2016 г. организаторите не са пожалили труд и средства, за да посрещнат очакваните над 100 състезатели от България, Румъния и Молдова.

Заявките от страна на българските състезатели са 105, а разпределението по класове е: МХ65 – 11, МХ85 – 10, МХ2 – 25, МХ1 – 20 и МХ – 42. Гостите от чужбина, както обикновено, ще бъдат представени във всички класове.

Сезон 2016 се очертава като интересен и преходен, тъй като много от състезателите в класовете МХ65 и МХ85 преминаха в по-горната кубатура, съответно в МХ85 и МХ2. Това е напълно нормално и очаквано за болшинството пилоти, родени след 2000-та година.

На стартовата решетка в Поморие ще застанат и състезатели от клас МХ65, които за първи път ще се включат в битката на републиканския шампионат. Като своеобразни лидери и претенденти за далечната титла за момента в МХ65 се очертават „ветераните“ от класа:  Виктор Бориславов – Мотоспорт Варна, Радостин Михайлов и Максимилан Мадалиев – МотоСпорт Черно Море и Живко Богданов – Сливен Моторс, които имат по един или два сезона зад гърба си.

За първи път в шампионата се въвежда и една нова награда „СПОРТ ТОТО Най–добра обиколка“, която във всеки кръг ще бъде давана на най-бързия състезател от различен клас. За Поморие, тази наградата ще бъде за клас МХ65.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама