В Пловдив продължава кампанията за събиране на пластмасови капачки

09:35, 20 мар 16 25 2622 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Продължава зелената благотворителна кампания за събиране на всякакви пластмасови капачки „Капачки в действие“  включително и на територията на град Пловдив. Това съобщиха за Пловдив Topnovini.bg от фондация „Идея в действие“.

С получената сума от предаването им за рециклиране се закупуват електрически уреди за центрове за настаняване от семеен тип за деца, лишени от родителска грижа в страната.

Промяната на разбирането за опазване на околната среда и подкрепа на децата, лишени от родителска грижа са двете основни мисии на кампанията. Тя започна на  11 септември 2013 година. Инициаторите заявиха, че в настоящия момент са много близо до 16-тия тон.  

Досега с уреди като пералня, готварска печка, хладилник, сушилня или миялна машина общо 15 центрове за настаняване от семеен тип за деца, лишени от родителска грижа в страната.  

С даренията от осмия тон е купена сушилня и за Дом за деца, лишени от родителска грижа „Княгиня Мария – Луиза“ в Пловдив.  

Капачките се събират в няколко пункта в Пловдив.  Могат да се занесат във всички офиси на куриеска компания Европът

Пловдивчани, които разполагат с транспорт могат да предават количествата, събрани за „Капачки в действие“, направо във фирма Каскада, Индустриална зона, село Царацово. Включително и в събота до 15 часа.

Другит пунктове в Пловдив са ъглов денонощен магазин до пешеходната пътека до Синдикалния дом на културата, бар „ИзпитЪт“ до Техническия университет на ул. „Булаир“ 1-А. Капачки се приемат и във фитнес студио Спартак на ул. „Крушево“ 7 и магазин за плодове и зеленчуци на  ул. „Пере Тошев“ 47 в район Южен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама