Франция засилва контрола на границите си след ареста на Абдеслам

10:08, 20 мар 16 / Свят 25 212 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Франция е разположила допълнителни сили за оптимизиране на контрола на границите си, предаде Франс прес, като цитира министъра на вътрешните работи Бернар Казньов, според когото нивото на заплахата остава изключително високо след арестуването на ключов заподозрян за атентатите в Париж.

"След възстановяването на граничния контрол след атентатите на 13 ноември близо 5000 полицаи са разположени по границите, напомни снощи Казньов по телевизия Те Еф 1. Мярката е позволила проверяването на около 6 млн. души, а 10 000 са били спрени да влязат на територията на страната", подчерта Казньов.

"От тази вечер добавих към тези 5000 полицаи допълнителни сили, за да се оптимизира още по-добре този контрол, имайки предвид информацията, която получихме от Интерпол", заяви още министърът на вътрешните работи на Франция. 

"Остава още много работа. Въпреки разбитата мрежа нивото на заплаха остава изключително високо. Трябва да бъдем предпазливи и разследването трябва да продължи - не само чрез разпитите на Салам Абдеслам, но и спрямо онези, които тепърва трябва да бъдат задържани", поясни министърът.

След задържането на Абдеслам в Брюксел Интерпол препоръча на своите 190 страни членки засилена бдителност по границите, понеже неговите съучастници може да се опитат да избягат.

Източник: БТА

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама