Пълна тапа около "Красно село" от вторник

10:14, 20 мар 16 25 297 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
От вторник тапата в район “Красно село” в столицата ще е пълна. На 22 март ще бъде затворен бул. “Гоце Делчев”, а на следващия ден - и ул. “Житница”. Това съобщи кметът Йорданка Фандъкова. Ремонтите са свързани с изграждането на третия лъч на метрото, както и тунела, който ще минава под ключовия бул. “Цар Борис III”.

Затварянето на ул. “Житница”, където постоянно има задръстване, ще затрудни изключително много живеещите в района, призна Фандъкова. Тя е изискала да бъдат намерени алтернативи за хората за това как да стигнат до домовете си. Вариантите ще бъдат представени утре в Столична община.

От думите й стана ясно, че тапата ще е факт поне 7 месеца, колкото ще трае реконструкцията на бул. “Гоце Делчев”. Ремонтът на ул. “Житница” ще е още по-продължителен. Към момента и бул. “Цар Борис III” е частично затворен при кръстовището на пазара.

От 27 март ще бъде затворен и бул. “Патриарх Евтимий”, а движението ще бъде двупосочно по бул. “Васил Левски” и тунела под НДК.

Във връзка с реконструкциите и очакваните задръствания, Фандъкова призова хората, които не живеят в центъра, да избягват да влизат в него с автомобилите си.

Очаква се третата линия на метрото да бъде завършена до 2019 г, като да има поне 12 км нови релси и 12 метростанции. Към момента се изграждат 7 от тях, а до края на годината ще започне строителството и на останалите 5. По данни на общината новата линия на метрото ще спести около 90 000 тона вредни емисии във въздуха, който дишат софиянци.

Кметът на София припомни още, че в момента текат обществени обсъждания за разширяване на платените зони за паркиране в няколко столични района, които са погранични на такива със зелена зона. Към момента няма срок, в който да стане ясно дали зоната ще бъде разширявана, с колко и къде.

Запитана за ремонта около Руски паметник, Фандъкова посочи, че обектът е още в гаранция и всички дефекти се отстраняват от фирмата-изпълнител. Заради нашумелите в последните дни случаи, в които шофьори минават по зелените релси, тя призова за увеличаване на глобата, която в момента е едва 30 лв, и допълни, че вече са санкционирани 30 нарушители.

Фандъкова съобщи още, че ремонтите на 70 малки квартални улици вече са започнати.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама