Търговищенка избрана за вокал в трибют на шведска изпълнителка

10:14, 20 мар 16 25 372 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Рая Йорданова от Търговище беше избрана за вокал в музикална вечер с песните на Виктори Толстой, която се състоя в Пловдив. Възпитаничката на Десислава Станкова от музикална школа „New voices” излезе на сцената заедно с Йордан Тоновски – пиано, Христо Минчев – бас и Александър Каменов – барабани в един уникален проект наречен „От високо” на едноименна песен на шведската изпълнителка.

Шведската певица Виктория Толстой е една от многото изпълнителки, познати в джаз средите. Със своите изпълнения на живо, за първи път тя докосва българската публика по време на участието си в „Пловдив джаз фест“ през ноември миналата година.

„Вярвам, че музиката лекува – лекува хората, лекува депресията, лекува всички болести на душата. Стига само да й позволим да достигне до нас. Музиката е много силен лек за целия свят“, казва в едно свое интервю певицата.

 „Идеята за този проект е на пианиста Йордан Тоновски, корепетитор в Музикалната академия. Един ден ми прати песен на Виктория Толстой, а именно From above. Допадна ми изключително много и реших да чуя и други нейни песни. Така се запалих и аз по идеята. След това заедно с Данчо избрахме и останалите 9 произведения и замисленият проект стана реалност.” разказа Рая Йорданова и допълни, че творчеството на Виктория Толстой допада както на нея, така и на цялата група.

„Още когато Йордан Тоновски ми предложи да осъществим този проект заедно ми сподели, че тембрите ни са доста близки. Когато започнах да работя върху песните й, се убедих в това. Друга обща черта е, може би, че обичаме да изпълняваме качествена, чувствена и красива музика”, сподели Рая.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама