Дясната ръка на папата освещава църква в София

10:19, 20 мар 16 25 496 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Държавният секретар на Ватикана кардинал Пиетро Паролин ще бъде на официално посещение в България на 20 и 21 март по покана на министър-председателя Бойко Борисов и на Католическата църква в България. Това съобщиха от правителствената информационна служба.

Днес католиците по света честват големия християнски празник Цветница.

Визитата на кардинал Паролин ще започне в неделя с тържествено богослужение за освещаване на катедралния храм „Успение Богородично” на Католическата апостолическа екзархия.

Църквата е построена преди повече от 60 години, но ще бъде осветена едва сега. Като в основите на мраморната маса зад олтара ще бъдат вградени мощите на Папа Ронкарий, известен като българският Папа, както и на друг приятел на България - Папа Йоан Павел Втори.

Следобед е предвидено посещение на държавния секретар на Ватикана в манастира на монашеската общност „Сестри на Светата Евхаристия” в София. От 18 ч. кардинал Пиетро Паролин ще отслужи Света меса в католическата катедрала „Св. Йосиф” в столицата (ул. „Княз Борис І” №1).

На 21 март, понеделник, министър-председателят Бойко Борисов ще приеме в Министерския съвет държавния секретар на Ватикана.

Кардинал Паролин ще проведе срещи също с президента Росен Плевнелиев, с патриарх Неофит и Светия синод на Българската православна църква и с главния мюфтия Мустафа Хаджи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама