Обвиняват двама от нападателите на полицаи в Асеновград

11:57, 20 мар 16 25 333 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Районната прокуратура в Асеновград привлече като обвиняеми 2-ма от побойниците, които нападнаха полицаи с лопати и търнокопи. 39-годишният Вадет Шекерджи и 26-годишният Михаил Джамбазов от Асеновград са обвинени за причиняване на лека телесна повреда на полицейски служители при изпълнение на служебните им задължения, съобщи Радио Пловдив. Грози ги затвор от 1 до 5 години.

Припомняме, че в петък вечерта, около 22 часа, на ул. „Миньор” в Асеновград, двама полицаи от РУ -Асеновград спрели за проверка няколко каруци, в които пътували около 20 души. Част от тях били употребили алкохол. При извършване на проверката двама от пътуващите в каруците - Вадет Шекерджи и Михаил Джамбазов проявили агресия към служителите на МВР. Шекерджи нанесъл удар с вила в областта на ръката на единия полицай, а Джамбазов ударил с лопата по главата другия.

За да преустановят конфликта, служителите на МВР стреляли предупредително във въздуха, след което двамата мъже и другите лица в каруците избягали и се укрили в към асеновградския квартал „Лаково”. Пострадалите полицаи били откарани за преглед в болница с линейка.

Няколко часа по-късно Шекерджи и Джамбазов са задържани за 24 часа по Закона за МВР.

При опит да бъде задържан Михаил Джамбазов, неговият брат Владимир оказал съпротива на полицаите, като се барикадирал в дома си в Асеновград, където двамата живеели. Той започнал да хвърля по служителите на МВР различни предмети, включително нож.

Тримата биячи са задържани за срок от 72 часа. Владимир Джамбазов е привлечен като обвиняем по отделно бързо производство за това, че е попречил на орган на властта да изпълни задълженията си.

Предстои Районна прокуратура - Асеновград да внесе искане в съда за налагане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража” на тримата обвиняеми.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама