Кадиев: Няма да сме партия за печелене на обществени поръчки (обновена)

12:51, 20 мар 16 / Политика 25 327 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Нормална държава" няма да бъде партия за печелене на обществени поръчки и кариерно развитие. Това каза независимият депутат и лидер на новата формация Георги Кадиев при създаването на инициативния комитет за учредяване на партията в зала 8 на НДК.

„Това, което прави ГЕРБ в момента е разбиване на опозицията. Разбиха ДПС, сега ще разбият и БСП, разбиха ДСБ, разбиха Реформаторския блок и всичко това се прави с една цел – те да са единствените силни и стабилни, а всички останали да са смачкани.Затова искам да изградим нещо, което да е алтернативата на ГЕРБ“, това каза Георги Кадиев пред медиите след създаването на инициативен комитет за учредяване на ПП „Нормална държава“.

Независимият депутат и представляващ изпълнителният комитет за учредяване на партията коментир пред медиите, че ако има предсрочни избори те ще бъдат 2 в 1, но за него това не е добър вариант.

Кадиев каза още, че през май месец ще бъде направено учредително събрание на партията и ще се приеме устав и ръководство. Той допълни, че иска партията да се регистрира бързо, за да може да участва на президентските избори, като обясни, че той не иска да е кандидат за президент.

В слово си пред своите съмишленици Георги Кадиев посочи и трите цели на бъдещата  партия - да се възстанови държавността и нейната роля; държавата да подпомогне частното производство и така да създаде средна класа в България; връщане на българите в чужбина.

"Аз съм умен и вие сте умни, и затова се разбираме", така лидерът на "Нормална държава" се обърна към съмишлениците си, правейки препратка към крилатото изказване на премиера Бойко Борисов "И аз съм тъп, и вие сте тъпи, и затова се разбираме". Той посочи още, че в България липсват "истински, човешки усилия за по-добре бъдеще". Кадиев акцентира, че подкрепящите " Нормална държава" трябва да дават на България, а не да взимат

В учредителната декларация на "Нормална държава" се посочва, че в нея участват граждани с различни професии, но "с една идея - за свобода, справедливост, морал, екология и просперитет".

В манифеста на партията пък се казва, че "днес България е всичко друго, но не и рай. Страната ни е в дъното на Европа". Причината за това според учредителите са управляващите и задкулисието.

Привържениците на политическият проект на Кадиев приеха Декларация на изпълнителния комитет за учредяване на партията с предложените от тях корекции. Едни от тях са да се включат изречение, в които се изразява подкрепа към културата в България и необходимостта как да се реформира, а също и за радикална реформа в образованието.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама