Пускат автобус до „Златните мостове“ през април

14:36, 20 мар 16 25 567 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
От 1-ви април Столичната община отново пуска автобусна линия до местността „Златни мостове“. До края на октомври в почивните и празничните дни автобус 63 ще се движи до там.

По искане на столичани през лятото на 2015 година, маршрутът на автобус 63 също беше удължен. На 1-ви ноември обаче, заради започването зимния сезон, той беше орязан. Аргументите на общината бяха, че пътникопотокът е намалял, а зимните условия, в които се движи автобусът са опасни за пътниците.

През пролетта, лятото и есента обаче броят на ползвателите на линията нараства драстично, за това през тези месеци тя отново ще заработи с удължен маршрут.

От април общината ще пусне и автобус 505, който тръгва от „Орлов мост“ и стига до парка „Врана“. И тази линия ще върви до края на октомври, заради същите съображения.

От общината припомнят, че в последните пет години, една от големите търговски вериги в София поддържа в летните месеци безплатна автобусна линия до „Златните мостове“. Във всички почивни и празнични дни тя тръгва от Националния стадион „Васил Левски“ в определени часове.

От две години в столицата се движат и два автобуса специално за велосипедисти. Маршрутите на велоавтобусите са съответно от „Хладилника“ до хижа „Алеко“ и от Националната спортна академия в „Студентски град“ до село Железница.

През цялата година се поддържа и автобусна линия 66, която е от „Хладилника“ до хижа „Алеко“. През седмицата Столичният общински съвет създаде и временна работна група, която има за цел да разгледа всички въпроси, които се отнасят до достъпа на граждани до Витоша.

Очаква се след направени анализи работната група да направи предложения за подобряване на целогодишния достъп до природния парк.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама