Поръчка на пица издалa Абдеслам

16:11, 20 мар 16 / Свят 25 274 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Отпечатък върху чаша и необичайно голяма поръчка на пици издала Салах Абдеслам, който е единственият оцелял от групата терористи, които удариаха Париж през ноември, пише “Политико”. Той бе заловен в петък в квартал “Моленбек” в Брюксел.

На 15 март, когато при полицейски рейд в апартамент в южен Брюксел четирима униформени бяха ранени, органите на реда са открили чаша, на която е имало отпечатък на Абдеслам. Именно той убедил полицаите, че терористът още е в Брюксел.

Следвайки няколко следи къде може да е той, униформените се фокусирали върху къща в Моленбек, намираща се на едва 450 метра от предишния дом на Абдеслам.

Наблюдавайки къщата, полицаите се убедили, че вътре живее голяма група хора, след като жената, собственик на къщата, поръчала няколко пици. Така униформените атакували къщата, като в нея открили жената, децата й, двама нейни приятели, както и Абдеслам. При акцията той е бил прострелян в крака.

Междувременно стана ясно, че адвокатът, защитаващ терориста, ще съди френския прокурор, който разкри, че Абдеслам е планирал да се взриви в Париж, но се отказал.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама