Без лустрация в “Музикаутор”

16:46, 20 мар 16 25 322 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общото събрание на “Музикаутор” е гласувало да не гласува предложението на музиканта от “Хиподил” и общински съветник в София Венцислав Миков за лустрация в органа. Това съобщия самият той в социалната мрежа Facebook.

Още преди месеци зам.-председателят на "Глас Народен" и вече общински съветник предложи хора, свързани с бившата Държавна сигурност, да не могат да заемат ръководни постове в сдружението на композитори, автори на литературни произведения, свързани с музика и музикални издатели за колективно управление на авторски права.

"Това предложение не е война. Не е вендета. То е принципно и смятам, че ако бъде прието, ще дадем добър знак на всички гилдии, че е време да скъсаме с едно позорно минало, в което не таланта, а доносите управляваха до голяма степен в арт гилдиите", написа Мицов в профила си в социалната мрежа Facebook тогава.

Първоначално предложението обаче бе отложено. Днес пък е било гласувано да не бъде гласувано “в скандален дебат, в който се казаха ужасни неща”.

“Лустрацията се отлага за друг път. А за мен това беше може би последното събрание на дружеството. След малко си тръгвам и оставям мъдрото ръководство в ръцете на мъдрите ръководители”, написа Мицов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама