Атлетка на Янко Братанов спечели световна титла, той изгледа победата в Сливен

19:13, 20 мар 16 / Спорт 25 709 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кеми Адекоя, състезателка на треньора от Сливен Янко Братанов, спечели световна титла в бягането на 400 метра при жените от провеждащото се първенство на планетата в зала.Тандемът, представящ Бахрейн, успя след серия от раздели да постигне целта и да се изкачи на световния връх.

На първенството в Портланд (САЩ) Адекоя спря хронометрите на 51.45 сек, което е рекорд на Азия. Парадокс е, че Братанов не е на световния форум, а изгледа успеха на състезателката си от малкия екран в Сливен.

Това не е първи случай, в който наставникът, създал плеяда шампиони на два континента, не е на форумите, в  които атлетите му покоряват върхове.

На Световния юношески шампионат в Кали (Колумбия), когато една от големите надежди в бягането на 400 метра Салва Аид (Бахрейн) спечели титлата, наставникът отново изгледа успеха от Сливен, където провежда голяма част от подготовката на състезателите си. 

Сега Адекоя спечели първа титла за Бахрейн от Световните първенства в зала. Целта на треньорът и на двете световни шампионки – Адекоя и Аид е олимпийското злато в Бразилия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама