Бокова и съпругът й с имоти за $ 4,7 млн., а доходите им $ 2,7 млн.

19:44, 20 мар 16 / Политика 25 361 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
След разследване на сайта „Биволъ“ става ясно, че генералният директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова и съпругът й Калин Митрев имат имотни придобивки за 4,7 милиона долара при ползваем доход от 2,7 млн. долара. 

По-рано "Биволъ" разкри, че през 2012 и 2014 г. Бокова и Митрев са придобили два апартамента в Манхатън за 2,5 млн. долара, а синът на българския кандидат за главен секретар на ООН е изплатил за рекорден срок ипотека от 600 000 долара. Ирина Бокова обясни, че тези покупки са от заплатата и бонусите, които получава като шеф на ЮНЕСКО и които били значителни. Новото проучване на Биволъ разкрива какви бонуси получава Бокова, но дори и тези внушителни суми се оказват недостатъчни.

Оказва се, че семейството има имоти в Париж, Лондон и Ню Йорк. Общо придобивките струват $4 879 000 . Само апартаментът в Париж е купен с 10 годишен кредит, а останалите са платени кеш. Общите доходи на Бокова за периода 2004 – 2014 достигат впечатляващите $2 571 000, на съпругът й Калин Митрев приблизително $1 276 000.  Семейният доход излиза $3 847 000 без данъци. От „Биволъ“ подчертават, че когато има неяснота за доходите те са пресметнати в полза на получателя им. След като се тегли чертата имаме имотни придобивки за 4,7 милиона долара при ползваем доход от 2,7 млн. долара.

В интервю по bTV Ирина Бокова се възмути, че покрай нейните покупки сме проучили имотите на нейния син, който е бил представител на семейството за имотните сделки. Той също е купил апартамент в Ню Йорк като е изплатил ипотека от $600 000 за рекордно кратък срок. За да не засягаме родителските чувства на шефа на ЮНЕСКО изобщо не включихме тази сума в общата сметка за семейните имоти. Но дори и без тези $600 000 Бокова и Митрев трябва да обяснят чудодейната поява на близо 2 млн. долара по сметките им.

2 млн. долара, чийто произход би трябвало да се изясни.

Биволъ потърси Ирина Бокова за коментар като изпрати въпроси на пресслужбата на ЮНЕСКО и на българското МВнР. От ЮНЕСКО отговориха, че имотното състояние на генералния директор на организацията няма отношение към неговите функции.

От МВнР отговор въобще не се получи, въпреки настоятелните напомняния на Биволъ през последните три седмици, адресирани до пресцентъра на Даниел Митов.

Цялото разследване може да прочетете тук.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама