Физикъл театър в ритъма на фламенко играха в Русе

20:22, 20 мар 16 / Култура 25 263 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В Регионална библиотека „Любен Каравелов” се проведе двудневен уъркшоп по Физикъл театър на тема „Фламенко”, в който се включиха възпитаници на Театър-школата „Артистисимо” в Русе. Гост-лектор бе доц. д-р Александра Хонг - преподавател по Сценично движение и Пантомима към катедра “Основи на сценичното движение” в НАТФИЗ “Кръстьо Сарафов” - София и ЮЗУ – Благоевград.

Под ръководството на опитния педагог и специалист в областта на пластиката на човешкото тяло младите хора се занимаваха с истинско желание и удоволствие. „Не очаквайте, че всичко ще се случи с магическа пръчка и че ще станете превъзходни танцьори за толкова кратко време. Всичко е въпрос на желание и мотивация, на вникване в пластиката на онова, което ви показвам, но бъдете упорити и не се отказвайте, танцувайте навсякъде, където имате възможност, това ще ви помогне много”, каза по време на занятията доц. Александра Вонг.

Основни стъпки и движения, както и много пластически тайни от „кухнята” на истинското фламенко, научиха участниците в уъркшопа. Освен изключително интензивната танцова програма, той даде възможност на младите русенци да вникнат във философията на театралното изкуство и да поставят началото на свой индивидуален физикъл трейнинг, който да ги подготви за запомнящи се докосвания до истинската тръпка на сцената. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама