Караянчева към Радан Кънев: Няма да помпате мускули на мой гръб

21:52, 20 мар 16 / Политика 25 321 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Не претендирам за ролята на Жана Д арк в парламента, но и няма да позволя водачи на бутикови партии-продукт на сложен вътрешно-политически инженеринг да помпат мускули на мой гръб, припявайки неуморно, че за тях единственото лице за контакт с партньорите в управлението е премиерът. Така депутатът от ГЕРБ Цвета Караянчева се обърна към лидера на ДСБ Радан Кънев чрез съобщение на профила си във Фейсбук. 

Тя обяснява, че от няколко дни насам Кънев "усилено спряга" името й в ефир с цел да изтъкне собствената си тежест на политическия кантар и да омаловажи нейната.

Днес лидерът на ДСБ заяви, че премиерът Борисов му се е извинил за думите си че партията на Кънев държи съдилища. Той допълни, че не трябва да се извини от своя страна на депутатите от ГЕРБ. "Там има някакъв манталитет на недосегаемост, сходен с 80-те години, като агенти на БКП. Аз ги следам на Атансов гвардийката, като чута критика към ГЕРБ и скачат. Те са сърдити, защото чуват истинска критика, а не като тази на ДПС и БСП, които им се подмазват“, каза Кънев.

Във фейсбук Цвета Караянчева обяснява, че битката, която ДСБ води с ДПС е "лабораторна", а тя и колегите й от смесените райони я водят на терен "там, където вие съзнателно отказвате да стъпите".

"Високомерието е лош съветник, г-н Кънев. А примери за мухи, които се мислят за аероплани, у нас дал господ. Далеч съм от мисълта да заставам на пътя на диалога между ДСБ и премиера, който очевидно е в задънена улица, но не мога да преглътна самодоволството с което партията на г-н Кънев се е вкопчила във властта, докато яростно критикува ГЕРБ, както и снизхождението, с което се отнася към редовите й избиратели, които не притежават перфидната изтънченост на господата от ДСБ.

Е, и ние редовите депутати си говорим с премиера, но не за постове, а за реалните проблеми на хората по места, независимо дали си вадят хляба с мотика или с химикалка", казва още Караянчева.

Депутатката от ГЕРБ обвинява и симпатизантите на Кънев, че  опозиционният им бунт е театрален и не излиза от рамките на жълтите павета. "Лошото е, че почти винаги е последвано от сгромолясване. Не очаквам да се съгласявате с мен и колегите ми, на чиято воля съм изразител. 

Очаквам да се държите достойно и да ме уважавате като опонент, който не ви спестява истината. Заслужавам го. А българският народ очаква най-после да се самоопределите – на господ ли си играете или на мъченик", завършва Цвета Караянчева.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама