МОН ще оборудва детските градини и 200 училища с компютри и интернет

23:29, 20 мар 16 25 264 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Министерството на образованието и науката (МОН) предлага разширяване на започналото през 2015 г. въвеждане на високи технологии в образованието с включване и на детските градини. Те ще бъдат част от националната програма „Информационни и комуникационни технологии (ИКТ) в системата на предучилищното и училищното образование“. Това съобщават от пресцентъра на министерството. 

От МОН предвиждат възможността 200 училища да получат средства за нови компютри. Планира се също така и 30 % от яслите и детските градини да бъдат оборудвани с модерни технологии в образователния процес, като бъдат обучени и 10%  педагогически специалисти. Освен това се предлага да бъдат осигурена интернет свързаност на всички училища. За целта е предвиден бюджет от 7 500 000 лева.

В първата година на пилотния проект бяха включени 40 училища, а сега се очаква пилотният проект да обхване 20 български учебни заведения. Статистиката за последните години показва, че по-малко от 35% от училищата разполагат с техника на средна възраст по-малко от 5 години в компютърните кабинети. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама