Бриджори от Плевен триумфираха на турнира на АЕЦ - Козлодуй

07:13, 21 мар 16 / Спорт 25 306 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
От 18 до 20 март в местността "Леденика" край Враца се състоя традиционният турнир по спортен бридж на АЕЦ-Козлодуй. Той включваше турнир на двойки и отборен турнир и в него взеха участие над 50 състезатели от цялата страна.

В двойковия турнир се изиграха 44 дона в две сесии. В тях се включиха 17 двойки,между които бяха и три плевенски. С най-големи шансове от тях бяха Веселин Узунов-Пламен Балев, които бяха трети след първата сесия, но след втората останаха на шесто място с 53 %. Двойката Светлин Антонов-Чавдар Андреев финишираха на осмо място с 52,%, а Росен Попов-Мирослав Пашев останаха по-назад.

В отборният турнир се включиха 9 отбора които играха по система "Всеки срещу Всеки". Турнирът бе спечелен убедително от отбора "Бригада Чавдар" (Плевен-Белене), който бе с класа над останалите, спечели всичките си мачове и кръг преди края си бе осигурил първото място, постигайки 130 точки от 172 възможни.

В състава на отбора бяха двойките Светлин Антонов-Чавдар Андреев(Плевен) и Пламен Пасков-Цветелин Цветанов (Белене), а в отделни мачове в отбора се включиха и Иван Въжаров-Любомир Мазнов (Враца). Отборът на "Метро"(Плевен) съставен от другите плевенски двойки остана на четвърто място със 100 точки, като до последният кръг имаше шансове за третото място. Първото място в отборния турнир е пореден успех на плевенския бридж, като особено радостно е успешното включване на двойката от град Белене.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама