Кукленият театър в Пловдив празнува с ден на отворените врати

07:23, 21 мар 16 25 336 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ден на отворените врати в Куклен театър Пловдив, ще зарадва малчуганите по случай Международен ден за популяризиране и подкрепа на кукленото изкуство - 21 март.

В 10 часа театърът ще отвори ателиетата, ще вдигне завесата, ще открехне вратата към реквизитната и всички ще могат да влязат в склада с декорите. Заедно със своите гости, ще надникне зад кулисите, за да види как сценичните работници строят сцената за спектакъла "Приказни бъркотии". Децата ще могат да подредят декора и куклите с помощник-режисьора, а с художниците в ателието ще станат свидетели на подготовката на куклите и костюмите за поредното представление.

В коридорите, гримьорните, фоайето малчуганите ще се срещнат с любими актьори и сценографи, кукломайстори, които ш отговарят на въпроси за тяхното майсторство, ролите им и куклите, с които играят.

Посещенията ще са организирани в групи до 10 човека на всеки кръгъл час от 10 ч. до 16 ч. С цел по-добра организация и безопасно и приятно посещение, от театъра молят участието в безплатния тур да бъде заявено през регистрационната форма на сайта на театъра, по телефона: 032 623275 или на място: Пловдив, ул. Христо Г. Данов 14 (всеки делничен ден от 9 ч до 17 ч., а събота и неделя - до 12.30 ч.)

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама