Голямото пролетно почистване на Бургас стартира днес

07:25, 21 мар 16 25 298 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Традиционното голямо пролетно почистване в Бургас стартира днес, 21 март.

По разпореждане на кмета Димитър Николов е разработена подробна програма с конкретни мерки и действия. Тя включва мероприятия както за територията на града, така и за всички съставни селища. Програмата е изготвена след предварителна пълна инвентаризация и заснемане на проблемните точки (нерегламентирани замърсявания). Всички те са включени в мероприятията по почистване.

Програмата предвижда ръчно и машинно почистване на територии за обществено ползване, почистване на регули, дъждоприемни шахти, крайпътни терени, плажни ивици, измиване на улици, събиране и изнасяне на строителни, едрогабаритни и растителни отпадъци. Изготвен е конкретен график по дни за съответните жилищни комплекси, квартали и населени места.

В рамките на Пролетно почистване'2016 ще се извърши подмяна на 200 бр. амортизирани кофи  от 110 л. с пластмасови от  140 л., а също и 300 бр. контейнери от 1,1 м3, разположени на територията на града.

Жителите на Бургас могат да почистят  пространствата около своите домове, градинките, таваните и мазетата си. Старите мебели и други едрогабаритни отпадъци, както и строителните отпадъци от ремонти в домакинствата могат да бъдат предадени на Консорциум "Титан Бургас". Изхвърлянето на  строителни  и едрогабаритни отпадъци в контейнерите или поставянето им до тях представлява грубо нарушение на Наредбата за управление на отпадъците на територията на община Бургас и ще бъде най-строго санкционирано.

Община Бургас призовава своите жители да се съобразяват с графика за измиване в съответния район и да не паркират автомобилите си в зоната на мероприятието в определените часове.

Графиците за почистване и миене можете да прочетете в двата прикачени файла.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама