Наградиха участниците в конкурса „С книга рисувам в душата си стъпки” в Търговище

07:26, 21 мар 16 / Култура 25 387 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
13 младежи бяха отличени за участието си в Общинския конкурс за творчество „Слово и багра” в Търговище. Творческата надпреварата се организира за 17-та година Младежкия дом, като в тазгодишното издание темата беше „С книга рисувам в душата си стъпки”.

Конкурсът беше насочено изцяло към четящите и пишещи млади творци. Организаторите попитаха младите кора: „Кой е последният литературен герой, по чиито стъпки вървяхте задъхано страница след страница? Как порасна той пред очите ви? Кой е авторът, който ви донесе радост, докосвайки душата ви с думи? Разкажете ни за своите литературни вълнения, за стъпките на своето израстване, следващи тези на героя, за себе си, за своите мисли, очаквания и мечти след книгата, която ви докосна истински!”

Оценяването се извърши в 2 възрастови групи, като освен призови места имаше още поощрителни награди и специални грамоти. Всички участници получиха поздравления от директора на Младежки дом Даниела Марчева и от членовете на журито Радослав Черкезов и Венета Ковачева, които споделиха своята искрена радост и удовлетворение от факта, че младите хора продължават да четат и днес, във времето на високите технологии и най-вече, че осмислят задълбочено и със сърцето си творбите на съвременните автори, които предпочитат.

В поздравителната програма взеха участие Йоанна Мурадян от класа по пиано на Иванка Иванова, Музикална школа „Доминанта” към читалище „Напредък“ и ученици от класа по китара, с ръководител  Илия Илиев. Християн Христов изпълни на цигулка популярното произведение „Love story”.

Водещ на събитието бе Атина Филева – носител на награди от предишни издания на конкурса „Слово и багра”.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама