До края на месеца болницата в Нови пазар преминава към Шумен

07:29, 21 мар 16 25 678 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
До края на месеца трябва да бъде подписан договор за отдаване на обособена част от предприятието МБАЛ Нови пазар към МБАЛ Шумен, за да може да се регистрира адрес там. Това обяви пред директорът на шуменската болница д-р Атанас Атанасов.

Той обясни, че в момента се извършват действия по уточняване на правния регламент.

Първо трябва да се направи договор за отдаване на обособена част от предприятието в Нови пазар към болницата в Шумен, за да може да се регистрира адрес там. Паралелно с това ще текат процедури по вливане на търговското дружество в МБАЛ Шумен АД, обясни Атанасов. Той допълни, че се чака ново решение на Общинския съвет в Нови пазар, като сесията им се очаква да бъде на 25 март. Веднага след това ще се подпише договора, каза Атанасов.

Ако не стане сега, няма да стане никога, защото след тази година болницата в Нови пазар няма как да продължи да съществува самостоятелно, категоричен бе директорът на шуменското лечебно заведение. Атанасов допълни, че лекарите от новопазарската болница автоматично ще бъдат прехвърлени с договори към МБАЛ Шумен.

Идеята за обединяване на болниците в Шумен, Нови пазар и Велики Преслав  в голям болничен комплекс бе обявена в началото на годината от  д-р Атанас Атанасов. Мотивът му бе, че това е единственият начин да бъдат спасени от закриване двете болници в Нови пазар и Велики Преслав.

Предложението обаче не бе подкрепено от ОбС във Велики Преслав, докато местният парламент във Нови пазар гласува „ЗА”.

Постоянната комисия по здравеопазване и социална политика на Общинския съвет в Шумен също подкрепи идеята.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама