Двама автори гостуват на вечерта на украинската поезия в Пловдив

08:31, 21 мар 16 / Култура 25 299 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Антологията "Нова украинска поезия", книгата на Васил Слапчук "Крилатият мъж", стихосбирките "Завръщане" и "Без граници" ще бъдат представени днес във Вечер на украинската поезия съобщават от Почетното консулство на Украйна в Пловдив.

В програмата, която ще започне от 18 ч. в конферентната зала на Бизнес Център "Роза Импекс" ще се включи авторката Анна Багряна. Тя е съвременна украинска писателка, преводачка и художничка. Издала е шест книги с поезия, също така и романите "Етимология на кръвта", "Такава дивна любов", "Досадник", както и на книги с разкази, повести и приказки за деца. Нейни пиеси са поставяни в Украйна, САЩ и Македония. Отличавана е за книгите си с поезия, за драматургия и белетристика с национални и международни награди.

Във вечерта ще се включи и Димитър Христов. Сред неговото творчество се нареждат книги с поезия, пиеси, преводи, публицистика и литературна критика. Автор е на поезията и музиката на песни, които сам изпълнява с китара като част от тях са записани в компактдиска "Сърдечен ритъм". Стихосбирките му са отличавани с наградите "Владимир Башев", Наградата на Съюза на българските писатели; наградите "Пенчо Славейков", "Димчо Дебелянов", "Слав Христов Караславов", както и с международни литературни награди.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама