„Вело Русе“ чисти и Поломието

09:22, 21 мар 16 25 280 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ново почистване на велосипедни и пешеходни маршрути организира „Вело Русе“. Този път от сдружението ще обърнат внимание на района на Поломието.

„Запазете си датите 25-27 март, за да се разтъпчем отново с ножиците, трионите, мотиките и брадвите. Акцентът ще бъде върху трасето от Ивановските скални църкви към местността Смесите, оттам по Бели лом към село Нисово, посетителския център на природен парк "Русенски лом" и Големия Нисовски скален манастир", съобщават още организаторите от „Вело Русе“, които ще осигурят транспорт на участниците, настаняване, храна, инструменти и работни ръкавици. Желаещите да се включат, могат да се запишат, като попълнят регистрационна форма.

Акцията се провежда по проекта "Съвместно развитие на велосипедните маршрути в общините в област Русе", финансиран в рамките на Програмата за подкрепа на НПО в България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014 г.

Припомняме, че в рамките на проекта на 12 и 13 март, група от 8 доброволци и активисти към сдружение "Вело Русе" направиха обход на района между Лесопарка „Липник“ и Образцов чифлик, като почистиха целия маршрут между хижите „Здравец“ и „Минзухар“ от нападали клони, обрасли храсти и счупени дървета.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама