Летището в Ростов на Дон заработи отново, черните кутии на разбилия се самолет – силно увредени

09:44, 21 мар 16 / Свят 25 231 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Летището на руския град Ростов на Дон от тази сутрин заработи в нормално темпо, съобщават руските медии.  

Припомняме, на 19 март при опит за кацане пътнически Боинг 737-800 с 62-ма души на борда катастрофира и всички загинаха.

Според информация на агенция „РИА Новости”, повредите по пистата са отстранени. Полетите са възобновени и вече тече регистрация на пътници.

Междудържавния авиационен комитет, който разследва тежкия инцидент съобщи, че черните кутии на самолета са силно повредени и разчитането им ще отнеме един месец.

Щетите са по механиката на записващите устройства, като по отстраняването им ще работят и специалисти от ОАЕ и Франция. Първата им работа ще бъде да възстановят връзките вътре в самите черни кутии, така че до паметта да може да достигне захранване.

В разследването на трагедията ще участват и американски експерти от фирмата производител на самолета Боинг, както и представители на страните, дали жертви в катастрофата.

В неделя в Ростов на Дон пристигнаха 14 представители на авиокомпанията „ФлайДубай“, чиято централа се намира в Обединените арабски емирства. "Компанията координира действията с руските власти за изясняване на причините за катастрофата", съобщи неин представител, цитиран от ТАСС.

Стана ясно, че ръководството на „ФлайДубай“ има намерение да изплати по 20 000 долара компенсации на роднините на всички жертви. Започна изплащането на обезщетения и от бюджета на Ростовска област.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама