“Шоуто на Слави” иска референдумът да се проведе с президентския вот

10:42, 21 мар 16 / Политика 25 284 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Референдумът на Слави Трифонов трябва да се проведе заедно с президентските избори. Около тази теза се обединиха сценаристите от „Шоуто на Слави“ Тошко Йорданов и Филип Станев. Основният им аргумент е, че това ще спести средства на държавата.

„Законът казва, че референдумът трябва да се проведе с дата, най-близка или съвпадаща с най-близките провеждащи се избори - това са президентските избори през есента“, каза пред bTV Филип Станев. По думите му, по-логично е допитването до народа да бъде паралелно с президентските избори, за да не харчи държавата два пъти пари.

Тошко Йорданов пък коментира, че предсрочен вот за парламент ще има, ако Бойко Борисов реши. “Борисов заявява, че няма необходимост, потребност, нужда от предсрочни избори и твърди, че никога не би се коалирал с ДПС на следващите парламентарни избори“, допълни на свой ред сценаристът Филип Станев. И призова: „Аз предлагам да проявим здрав разум и когато той (бел.ред - Бойко Борисов) ни казва "Добър ден", да поглеждаме дали случайно луната не е на небосклона“.

„Много неразбираем мач и на мен ми прилича на театър“, допусна Станев за конфликта ДСБ-ГЕРБ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама