В шуменски села намериха жена и дете, обявени за общодържавно издирване

11:37, 21 мар 16 25 839 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Жена и дете, обявени за общодържавно издирване, са били заловени в шуменските села Ясенково и Менгишево, съобщават от пресцентъра на МВР в Шумен.

На 18 март около 13:15 часа в село Ясенково полицейски служител, обслужващ района на община Венец забелязал непозната жена с дете.

При извършената проверка жената не представила български личен документ. В хода на проведените мероприятия е установена самоличността на лицата – 42-годишнита А.И. с постоянен адрес село Кьосево, област Кърджали и 6-годишният й син.

Изяснено е, че е обявена за общодържавно издирване в края месец януари 2016 г. по досъдебно производство на Районно управление Хасково. Жената е конвоирана до град Хасково.

 Също на 18 март около 17:00 часа в Районно управление Велики Преслав е получен сигнал, че в село Менгишево се намира момче, което не е от селото. На място са изпратени служители на участък „Полиция” – Върбица.

В хода на проведените мероприятия е установена самоличността му. Това е 14-годишно момче с постоянен адрес в село Якимово, област Монтана. Изяснено е, че е обявено за общодържавно издирване същия ден по молба на майка му. Детето е съпроводено до дом за временно настаняване на малолетни и непълнолетни лица в град Варна.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама