Обвинен в лъжесвидетелстване полицай не се яви в съда

11:46, 21 мар 16 25 837 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Дископатия мъчи бившия полицай Илиян Танев и му пречи да се яви във Варненския районен съд, където днес трябваше да започне делото за лъжесвидетелстване срещу него и бившата му колежка Йорданка Манушкина. Това стана ясно, след като 7 минути след началото на съдебното заседание в залата влезе адвокат Галя Николова, преупълномощена от защитника му Бранимир Балачев да го представлява. Николова донесе медицинско направление, сочещо здравославния проблем на Танев, и на място попълни липсващите имена и дата и в бланката за пълномощното, която й върна съдия Радостина Методиева.

Да не се дава ход на делото в отсъствието на Танев, поискаха и прокурор Мирослав Георгиев, и защитникът на Манушкина Иван Ангелов. Двамата бивши служители на общинската полиция са обвинени от Варненската районна прокуратура, че два пъти – пред разследващ полицай и пред съдия, съзнателно са потвърдили неистина при разпитите си като свидетели по делото срещу бизнесмена Лъчезар Братоев, когото задържаха през февруари 2014 г. при спор за паркиране в Морската градина. Тогава двамата свидетелстваха, че той им отправил ругатни и закани, а на Манушкина – и неприлични предложения, и дори опипал бедрото й в стаята за разпити в полицейското управление. По-късно благодарение на запис от охранителна камера Братоев бе оправдан по обвиненията за хулиганство и съпротива на орган на властта, а прокуратурата повдигна обвинения на Танев и Манушкина, които му сложили белезниците.

С платен годишен отпуск и отсъствие от страната на днешното дело бе оправдано и отсъствието на свидетеля полицай Юри Юриев. Бившият колега на Танев и Манушкина свидетелства и по делото срещу Братоев, като сам пожела да бъде разпитан повторно, промени показанията си и призна пред съда, че първия път не е казал истината.

Съдът отложи производството за 16 май т.г. и предупреди подсъдимия Танев, че делото няма да бъде отлагано повторно по подобни причини.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама