Ученици от Плевен могат да участват в Националния фотоконкурс „Моето училище е най-хубаво“

11:57, 21 мар 16 25 306 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ученици от област Плевен ще имат възможност да участват в Първия национален фотоконкурс „Моето училище е най – хубаво“, информираха от Регионалния инспекторат по образованието. Участие могат да вземат деца от 1 до 12 клас, а инициативата се провежда под патронажа на Меглена Кунева – вицепремиер и министър на образованието и науката.

Конкурсът се организира от Национално издателство „Аз Буки“, а покана за участие имат и учениците от българските неделни училища по целия свят.

Ученически творби ще се събират от 22 март до 1 ноември 2016 г., като победителите ще бъдат обявени през месец декември тази година.

Всеки участник може да изпрати до 3 свои творби на имейл адрес [email protected] – „За фотоконкурса“. Изображенията трябва да са в „jpeg“ формат и размер, не по-голям от 2Mb за всяка снимка. Дългата страна на снимката не трябва да е по-голяма от 3000 пиксела. Участникът изпраща своите три имена, училище, клас, телефон за връзка, за да може да бъде идентифициран.

Допускани ще бъдат тематични снимки, показващи аспекти, свързани с училищния живот (сгради, лица, дейности и други). Не се допускат до участие снимки/колажи, обработени с цел подмяна или модификация на действително заснето изображение или с драстична промяна на цветовете.

Всички фотографии ще бъдат оценявани от Жури, с известни в сферата на фотожурналистиката членове. Сред тях са проф. д-р Станислав Семерджиев – ректор на НАТФИЗ, президент на Международната асоциация на висшите училища по кино и телевизия; инж. Цветанка Апостолова – директор на Национална професионална гимназия по полиграфия и фотография; Олег Попов – фоторепортер, единственият българин, част от мениджърския екип на агенция „Ройтерс“; д-р Адриана Любенова – преподавател по иконопис в ПУ „Паисий Хилендарски“.

В оценяването ще се включи и разширен състав на журито от ученици от Национална професионална гимназия по полиграфия и фотография.

Класираните творби ще бъдат публикувани в изданията на „Аз Буки“. Най-добрите 12 фотографии ще бъдат включени в годишен календар за 2017 г.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама