Нова детска градина в Пловдив отваря врати за 15 септември (снимки)

12:03, 21 мар 16 25 368 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Новата детска градина "Чайка", която се изгражда в район "Източен" ще отвори врати за новата учебна година. Първите групи ще бъдат настанени в нея през месец септември, предаде репортер на Пловдив Topnovini.bg.  

Кметът на Пловдив Иван Тотев съобщи, че има свободни места. Родителите на децата, които имат желание да бъдат записани в нея, могат на участват в електронното класиране през месец май. Тотев каза още, че през 2015 година в Пловдив са се родили 150 деца повече от предходната. За сравнение тогава са проплакали 3 600 бебета.  

Новата ЦДГ "Чайка“ ще е на два етажа с разгърната площ 2700 кв. метра. Ще има басейн и спортна зала, както и двузонова кухня, която ще играе и ролята на млечна кухня и ще обслужва нуждите на майките от района. Всяка от 8-те групи ще има зона за игра на открито, дворът ще е богато озеленен и оборудван с най-новите атракции за деца. Сградата ще е снабдена със соларна система, която ще се използва за затопляне на водата в басейна.

Проектът за детската градина е индивидуален, в Пловдив сградата няма аналог.

"Другата седмица се очаква да бъде обявена обществена поръчка за мебелите, с които ще се оборудва детското заведение. Поръчката е най-стойност около 400 хиляди лева. Не е скъпо, защото формата на детската градина е овална и се изискват специални мебели", допълни Тотев

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама