Кметът на Разград оттегли докладната записка за концесията на стадион „Лудогорец Арена“

12:13, 21 мар 16 25 251 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кметът на Разград д-р Валентин Василев оттегли докладната записка за концесията на стадион „Лудогорец Арена”. Предложението бе прието с 28 гласа „за“, осем от съветниците гласуваха против, а двама се въздържаха. Докладната бе единствената точка от дневния ред на извънредното заседание на Общинския съвет днес, което бе свикано по искане на 14 общински съветници от четири различни политически сили.

На днешното заседание общинските съветници трябваше да разгледат подготвените 27 предложения в проекта за концесионен договор. Спорните текстове бяха преразгледани на съвместно заседание от членовете на комисиите по собственост и по законност към Общинския съвет. Едно от предложенията бе да отпадне 0.5 процента такса върху приходите от продажба на билети и реклама. Другото важно предложение бе свързано с ограничаване на възможността общината да провежда различни прояви на стадион „Лудогорец Арена“ без съгласието на концесионера.

Преработването на документацията се наложи, след като на февруарската сесия докладната записка, внесена от кмета д-р Валентин Василев бе отхвърлена заради спорни и непрецизни тестове. Заради тях ръководството на Лудогорец заяви, че няма да участва в подобна процедура и ще премести домакинските мачове на отбора извън Разград.

Кметът д-р Валентин Василев заяви, че оттеглянето на докладната от негова страна не е изненадващо, а разумен ход. Той обясни, че се е запознал с предложенията на съветниците и счита, че неговата роля е да направи нужните промени, които след повторно съгласуване със съответните министерства да предложи отново на Общинския съвет за гласуване. Д-р Василев отбеляза, че не може да се ангажира със срок за съгласуване на процедурата, тъй като не зависи от общинското ръководство.  „Много граждани заявиха интерес от промяна в ситуацията, сега аз и моя екип ще преразгледаме докладната записка, ще видим спорните моменти и евентуално при положителен резултат от министерствата, продължаваме процедурата“, допълни д-р Василев. 

Изпълнителният директор на ПФК „Лудогорец” Ангел Петричев заяви, че оттеглянето на докладната за концесията на стадиона е положителен знак от страна на кмета д-р Валентин Василев. Той изрази надежда, че промените, които ще бъдат направени в докладната ще са на база на обсъжданията в комисиите по собственост и по законност в Общинския съвет. „Промените, направени от членовете на двете комисии удовлетворяват в пълна степен ръководството на клуба и ако те бъдат отразени в преработената докладна на кмета всичко ще бъде наред”, коментира Петричев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама