Общината в Добрич започва да поставя скоби, ще купува и „паяк“

13:15, 21 мар 16 25 390 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Към екипа на „Синя зона“ в Добрич е назначен служител, който ще се занимава с поставянето на скоби, съобщи кметът Йордан Йорданов. Закупени са и скоби.

Служителят има право да поставя скоби на неправилно паркирани автомобили, като глобата е 10 лева.

„Нека моите съграждани да знаят, е има човек, който се занимава с тези дейности и да спазват правилата и да паркират на позволените места“, посочи кметът.  

Предвижда се, на база приходите от „Синя зона“, да се заделят средства за закупуване на „паяк“, с който да се вдигат неправилно паркираните автомобили. Те ще се откарват на обособен паркинг в квартал „Балик“, където договорите с наемателите вече са изтекли и той е свободен.

Борбата с неправилното паркиране стои на дневен ред в Общината, заяви кметът. Той посочи, че от проведените разговори с ръководствата на ОД на МВР и КАТ е станало ясно, че те имат недостиг на кадри и е трудно винаги да са на линия и да могат да съдействат за налагането на глоби. Затова в момента се прави разбор на общинската наредба относно обхвата и правата на местната власт да налага глоби. Идеята е еколозите на Общината да обикалят целия град - не само в центъра, а и в крайните квартали, и да глобяват шофьорите, които неправилно паркират, нарушават наредбите на Общината.

В наредбата изрично е упоменато, че кметът има право да определи хората, които ще имат право да налагат такива санкции и те с фишове ще имат право да налагат такива глоби. В началото това ще правят еколозите на общината, а впоследствие с тази дейност ще се заеме общинската полиция, посочи кметът.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама