"София Тех парк" с оферти за наематели

13:23, 21 мар 16 25 341 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Построеният в края на миналата година "София Тех парк" е готов с офертата си за наем на пространство в инкубатора към фондове, организации и стартиращи компании и вероятно април ще е почти запълнен, пише Капитал.

Още тази седмица част от компаниите ще получат оферти за договори за наем. Първоначално трябвало да се организира състезание за международен опитен оператор на инкубатора, който да подбере компаниите и организациите, които да го обитават, но обявяването на конкурса се забавило. Промяната настъпва дни след като досегашният изпълнителен директор Елица Панайотова подаде оставка заради несъгласието си Министерството на икономиката да назначи втори изпълнителен директор.

Цени от 6 евро за кв.м

Цените са от 6 евро за кв.м - плюс 2 евро такса поддръжка на месец. Очаква се за стартъп компаниите да има и отстъпки. Тази седмица ще бъде одобрен и списък с компании, на които ще бъде предложено място, като това ще се съгласува с инвестиционните фондове Eleven и LauncHub.

Около една трета от площите в "София Тех парк" са заети - там вече се помещават Eleven и неправителствената организация "Джуниър ачийвмънт". От управата на парка са си поставили амбициозната задача до април наемателите на 70% от площите (общо 13 хил. кв.м) да са ясни.

На заседание на съвета на директорите на "София Тех парк" на 8 март беше взето решение да бъде назначен втори изпълнителен директор и още един нов член на борда. Именно това доведе до оставката на досегашния изпълнителен директор Елица Панайотова.

Новият директор на "София Тех парк" е Йолиан Иванов, който е инженер от Техническия университет и е работил за държавни структури, но и за американски инвестиционни банки и фондове (Nova Capital, The Collins Group, Fidelity Global Group).

Вторият нов член на съвета на директорите Цветомира Лачева до момента е участвала в различни проекти за насърчаване на регионално развитие, малки и средни предприятия и инвестиции. Работила е за "Отворено общество", програма ФАР, завършила е икономика в Свищов, владее слабо английски, пише в биографията й. Очаква се скоро да бъде избран втори изпълнителен директор.

Паркът се намира на Четвърти километър в София между бул. „Цариградско шосе“ и бул. „Асен Йорданов“. В него може да се влезе през три входа, които имат пропускателен пункт за автомобилите. На територията му има изграден етажен паркинг и стоянки за велосипеди. Площта му е достатъчно голяма за разходки на посетителите по шест пешеходни алеи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама