"Мерцедес" и "Опел" са горели в Русе през почивните дни

13:24, 21 мар 16 25 292 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общо 5 сигнала са наложили намеса на екипи от РД "Пожарна безопасност и защита на населението" в Русе през изтеклите две денонощия, стана ясно днес.

Oколо 15 часа в събота, е постъпил сигнал, че е забелязан да излиза дим от гараж на ул. "Кирил Старцев" в Русе. Екип от Първа РСПБЗН е изпратен на адреса. При пристигане на мястото се е оказало, че гори лек автомобил "Опел Астра". Запалването е било потушено на площ от около 4 квадрата. При инцидента са нанесени щети по двигателният отсек и таблото на автомобила. Най-вероятната причина за възникналия пожар е късо съединение.

Сигнал за друг горящ автомобил е постъпил и в 23.12 часа. Произшествието, за което Topnovini.bg вече писа, е възникнало на ул. "Мария Луиза" 19 в Русе. Горял е лек автомобил "Мерцедес". Екип на Първа РСПБЗН е изгасил пожара.

Причината за пожара не е установена. На място е извършен оглед от дежурна група на Първо РУ, по случая е заведено досъдебно производство.

В събота сутринта екип на ССОД – Русе е бил изпратен по искане за съдействие за обработване на пътен участък, залят с дизелово гориво от преминаващ товарен автомобил. За времето от 08:35 до 09:16 часа екипът е обработил с абсорбант мястото на бул. "Тутракан" 45 в Русе.

Около обед на същия ден екип на Втора РСПБЗН в Русе е бил изпратен да гаси пожар в сухи треви, в района на "Образцов чифлик". Гражданинът, който е подал сигнала е успял да потуши запалването сам.

Вчера един пожар в отпадъци са гасили огнеборците от Първа РС ПБЗН. В 16:45 часа противопожарен автомобил е изпратен в района до "Рибарска колиба" в Русе. Според служителите на ПБЗН най-вероятно небрежност при боравене с открит огън е била причината за инцидента. Пожарът е загасен със 100 л. вода на площ от около 10 квадратни метра. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама