Марешки номиниран като явление за бизнес "Оскар"

13:28, 21 мар 16 25 332 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Варненският предприемач Веселин Марешки е сред сензациите на тазгодишните награди за значими постижения в бизнеса -VIP Business Awards 2016, събщиха организаторите. Той е номиниран като явление в бизнеса заради ролята му в намаляването на цените на горивата.

През октомври 2015 г. под марката "ВМ Петролеум" Марешки, който досега беше известен главно с веригата си аптеки, стартира петролния си бизнес. Нестандартният му подход само за броени месеци свали цената на горивата с близо 1/3. На 3 ноември 2015 г. той поде инициативата за провеждане на референдум с водещ въпрос "Подкрепяте ли да се въведе регулация на пазара на горива, така че да се гарантират по-ниски цени в бензиностанциите?" На 3 февруари тази година в Народното събрание бяха внесени 401 475 подписа, подкрепящи инициативата.

Петролната офанзива на варненския бизнесмен се отрази на цените на горивата в цялата страна и предизвика Комисията по защита на потребителите да започне процедура по разследване на картел на 7 от големите вериги. Всъщност Веселин Марешки въведе на пазара на горивата нов бизнес модел - т. нар. "лоу кост", смятат експерти.

Церемонията по връчване на наградите е на 24 март в столичния хотел „Хилтън“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама