Сменят директорския борд на „Слънчев бряг“ АД на 22 април

13:50, 21 мар 16 25 452 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Съветът на директорите на „Слънчев бряг“ АД ще бъде сменен на 22 април, научи Topnovini.bg. Това ще стане на насроченото извънредно общо събрание на акционерите.

Четирима от досегашния борд ще бъдат освободени - Иво Маринов, Константин Лефтеров, Соня Енилова и Мариела Павлова. Мястото си запазва единствено досегашният изпълнителен директор Златко Димитров.

Новите имена в Съвета на дружеството ще са съветникът на министъра на туризма Живко Табаков, общински съветник от ГЕРБ в Бургас адвокат Живко Димитров, хотелиерът Неделина Ташева и началникът на политическия кабинет на министъра на туризма Лидия Иванова.

Новите членове са предложени от Министерството на туризма, което като мажоритарен собственик управлява 75 % от акциите с право на глас.

Мандатът на членове на Съвета на директорите е 3 години.

Тази промяна не е изненада. Тя трябваше да стане още през миналото лято, като новите членове бяха избрани на 12 юни на проведено Общо събрание на дружеството. Новият борд обаче не успя да встъпи официално в длъжност заради обжалване в съда. Така формално в момента „Слънчев бряг“ се управлява от стария Съвет на директорите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама