Русенски ученици завоюваха призови места на национално състезание по творческо писане на английски

14:00, 21 мар 16 25 257 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На 19 март 2016 г. в Американския университет в Благоевград  се проведе церемония по награждаване на победителите в Шестото национално състезание по творческо писане на английски език. На нея бяха наградени деветокласничката Александра Първанова от АЕГ „Гео Милев“ заела 1-во място и Александра Стефанова от 11 клас на  ПГТ „Иван. П. Павлов“ класирала се на 2-ро място, съобщават от двете учебни заведения. 

На церемонията са присъствали 21 призьори в седемте възрастови категории, както и техните учители.  Американският университет организира среща–разговор с проф. Дани Чок и връчи специалните награди – учстие в летния международен лагер и в подготвителен TOEFL курс.  

Състезанието се организира и провежда от Фондация “Корпус за образование и развитие – КОРПЛЮС” с подкрепата на TELUS International Europe, АВО и Интеграл, и под патронажа на Министерство на образованието и науката.  През тази година в състезанието се включиха над 4000 ученици от 6 до 12 клас от 182 училища в цялата страна. Те писаха есе в рамките на 1 час на теми като: „ Моята пижама има магически джобове ”, „Моливът е по-могъщ от сабята”, „Той чака двадесет години, за да го върне”, „Съжалявам, че не мога да предложа по-малко опасно решение”.

Oрганизаторите на състезанието обръщат специално внимание на темата за агресията.  Всички участници имаха възможност да подкрепят инициативата като  попълнят декларация, с която заявяват, че са против агресията във всичките и форми.   

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама