Католиците у нас поканили папата на визита

14:03, 21 мар 16 25 309 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Католическата общност у нас е отправила покана към папа Франциск да посети България. Това стана ясно от думите на дясната му ръка кардинал Пиетро Паролин, който е на двудневно посещение в България.

Днес той се срещна с премиера Бойко Борисов, който му подари копие от обкова на Крупнишкото евангелие от първата половина на 16-и век.

Високо ценим отношенията със Светия престол и се радвам, че днешната среща е израз на тяхното успешно развитие, заяви премиерът Борисов по време на разговора си с него. Визитата на Кардинал Паролин се осъществява по покана на премиера и е първото посещение на държавен секретар на Светия престол през последните десет години.

Министър-председателят Борисов изрази своята признателност за добрата воля на Светия престол да продължи на най-високо равнище не само междудържавния диалог, но и да подкрепя традицията на срещите със Светия отец и с държавния секретар на Ватикана на български държавни, правителствени и парламентарни делегации по случай 24 май. Премиерът благодари за решаването на въпроса с българското богослужение в Рим чрез предоставянето за тази цел на църквата “Св. Павел ала Регола”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама