Съмнителна е акцията с поискания имунитет на Светла Бъчварова, заяви Атанас Мерджанов

14:15, 21 мар 16 / Политика 25 308 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Доста съмнителна ми изглежда тази акция, тъй като това е една много отдавнашна история, още от 2009 година. Това коментира за София Topnovini.bg говорителят БСП и заместник-председател на парламентарната група на партията Атанас Мерджанов по повод поискания от главния прокурор имунитет на депутата от левицата Светла Бъчварова заради сключена неизгодна сделка за Селскостопанската академия, ощетяваща я с 1 326 671, 36 лв.

„Доколкото ми е известно са правени редица проверки от прокуратурата и ДАНС и не са установили нередности. По-интересното е, ако има такива в сключения договор, защо все още продължава да действа. Независимо от всичко обаче г-жа Бъчварова ще се откаже доброволно от имунитета си, така че никой не бива да има някакви съмнения, че ще бъдат заметени или заличени нечии участия, ако има изобщо такива правонарушения“, категоричен бе Атанас Мерджанов.

Припомняме, че по-рано днес стана ясно, че Софийската градска прокуратура (СГП) е събрала доказателства по случая, че по времето, когато Бъчварова е била председател на Управителния съвет на Селскостопанската академия, съзнателно е сключила неизгодната сделка от 13 август 2008 г. Договорът е за съвместна научно изследователска и опитно–производителна дейност върху земеделска земя, предоставена от ресорното министерство, с „Литекс Комерс“АД. Ако бъде призната за виновна, Бъчварова ще бъде осъдена на между 1 и 10 години затвор.

Пред Добрич Topnovini.bg Светла Бъчварова коментира случая, като подчерта, че за нея тези неща са отдавна приключили. Тя призна обаче за вярно, че има такъв договор, който продължава да действа и сега.

"Той не е за аренда, за наем, а за съвместна дейност. Нормален договор с институт на Селскостопанска академия с цел обработка на земята. Той е за съвместна дейност между Добруджанския земеделски институт – Генерал Тошево и съответната фирма“, обясни още Светла Бъчварова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама