Отменена обществена поръчка набъбна от 2 до 5 млн.лв.

14:27, 21 мар 16 25 284 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Отменената само преди три седмици обществена поръчка за ремонт и преустройство на района пред НДК е набъбнала от 2 млн.лв. на 5 млн., става ясно от нов търг, пуснат в сайта на Агенцията за обществени поръчки.

На 1 март предишната процедура беше отменена с мотива, че има само един кандидат. Тя беше с прогнозна стойност 2 млн.лв. без ДДС. Сега стойността на ремонта е скочил до 5 млн.лв., отново без ДДС.

Половината от тях обаче няма да се плащат за сегашните дейности, а са предвидени като възможност за допълнителна работа, която ще свърши изпълнителят в същата област по процедура на договаряне без обявление.

Поръчката е за разбиване, сортиране и отстраняване на съществуващата гранитна настилка, хидроизолация, подмяна на настилката на площада с монтаж на нови гранитни плочи, бордюри, стъпала и облицовки, изграждане на нов парапет и пешеходно преминаване около целия контур на фонтана и нови парапети около и по стълбищата към подлеза, допълнително осветление по парапетите и фонтаните, дренаж, изграждане на пешеходни пътеки и перони на трамвайните спирки.

Сравнение между количествено-стойностните сметки на двете поръчки показва, че промяна има при реконструкцията на парапетите и стълбите в подлезите пред двореца, както и най-вече в заложените дейности и материали по отводняването.

Предвидени са по-голямо количество гранитни плочи и бордюри, повече решетки, бетон и т.н.

Изискването към кандидатите да имат опит в поне три обекта, сходни с предмета на обществената поръчка, е намалено на един такъв обект, остава условието този опит да е не по-малко от 5000 кв.м ниско строителство, включително поставяне на външни декоративни настилки.

Ремонтът трябва да приключи за 5 месеца.

Около преустройството на района около НДК общината отнесе критики за огромните суми и некачествено строителство. Паркът зад НДК излезе над 11 млн.лв., макар и европейски пари, а некачественият ремонт на плочките кметът Фандъкова обяви, че ще бъде глобен строителят и подменени за негова сметка. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама