Присъдиха 11 години затвор за опит за убийство

15:35, 21 мар 16 25 306 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
По внесен обвинителен акт на Окръжна прокуратура–Сливен, съдът определи наказание от 11 години „лишаване от свобода“ спрямо Борислав Борисов. Той е признат за виновен за това, че на 13.07.2014 г., в с. Стара река, общ. Сливен, направил опит умишлено да умъртви мъж от с. Градец, общ. Котел, като деянието е останало недовършено поради независещи от дееца причини и е извършено с особена жестокост и по хулигански подбуди.

Наказанието трябва да бъде изтърпяно при първоначален „строг“ режим в затвор.

Със същата присъда са осъдени и Николай Борисов, Васил Ботев и Радко Ботев. Всеки от тях получава наказание от по 5 години и два месеца „лишаване от свобода“ за причиняване на тежка телесна повреда на пострадалия.

Наказанията трябва да бъдат изтърпени при първоначален „строг“ режим в затвор.

Признатите за виновни четирима мъжe живеели в с. Градец, общ.Котел.Те се познавали много добре. Мъжете работели сезонна работа, като живеели на палатков лагер в района на с. Стара река, общ. Сливен.

На 12.07.2014 г., събота, в с.Майско, общ. Елена, което е съседно на с. Стара река, общ. Сливен, имало сватба, където надвечер около 20,00часа, покрай сватбарите се събрали и хората от с. Градец. Там бил и пострадалият мъж. Той заедно с признатите за виновни пили алкохол и се скарали. Пострадалият си тръгнал, но вървейки към автомобила си ударил няколко пъти с ръка Васил Ботев. В последствие пострадалият взел автомобила си и около полунощ същия ден преминал с него през палатковия лагер, където четиримата мъже живеели. След което оставил колата си и се прибрал в квартирата си в с. Стара река.

Разбрали за стореното от пострадалия, четиримата обвиняеми се качили на автомобил и стигнали до квартирата му. Там започнали да дърпат и блъскат бременната му жена и трите му деца. Постаралият излязъл с дървен кол, а негов съсед с брадва. Последвало сбиване, при което четиримата мъже свалили на земята пострадалия биейки го с колове. Борислав Борисов издърпал брадвата от ръцете на съседа и удари с острата част в главата пострадалия.

Присъдата на Окръжен съд – Сливен подлежи на обжалване пред Апелативен съд –Бургас.   

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама